ΑΡΧΙΚΗ

Το Εργαστήριο Δομικών Υλικών αποτελεί ένα από τα βασικά Εργαστήρια που λειτουργούν από την ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής. Παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών στην Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού, πάνω στα σύγχρονα υλικά δόμησης (τσιμέντο, αδρανή, σκυρόδεμα, χάλυβας), στα παραδοσιακά υλικά μνημείων και ιστορικών κτιρίων, καθώς και σε υλικά επισκευών.

 Τα τελευταία είκοσι χρόνια, το Εργαστήριο έχει αναπτύξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα που αφορά κυρίως σε δύο ερευνητικά πεδία/τομείς:

- Εφαρμοσμένη έρευνα για την προώθηση νέων υλικών στην παραγωγή και την αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων στη δόμηση, προς όφελος:

   - της εξοικονόμησης φυσικών πόρων και ενέργειας.

   - προστασίας του περιβάλλοντος.

   - οικονομίας των κατασκευών.

 - Έρευνα για την ανάλυση των ιστορικών υλικών της μνημειακής κληρονομιάς και τη συντήρηση και στερέωση κτιρίων με συμβατά υλικά, καθώς και γενικότερα για υλικά επισκευής κατασκευών. Επίσης τα τελευταία χρόνια γίνεται έλεγχος των ιδιοτήτων νανο-τροποποιημένων δομικών υλικών.

 

Το Επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου αποτελείται από έμπειρους και νέους ερευνητές διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων (Πολιτικού Μηχανικού, Γεωλόγου, Χημικού, Αρχιτέκτονα Μηχανικού), ώστε να καλύπτονται με επάρκεια τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στη δόμηση.

Επιλέξτε γλώσσα

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

This site is powered by neoweb.gr unit of inventics.net Corporation